Klima Arızaları ve Tamiri

Klima Arızaları ve Tamiri

Klima Arızaları ve Tamiri

Her mevsim için çeşitli sıcaklık değerlerine ihtiyaç duyulur ve bunu klimalar sağlar. Bazı durumlarda bozulabilir hatta klima arızaları ve tamiri için uzman bir elektrikçiye ihtiyaç duyulur. Bu noktada Usta Elektrik firmasına başvurmak ihtiyacınız olan yardımı almanızı sağlayacaktır.

Klima Soğutma Yapmıyor

Klima soğutma yapmıyor ve sonucunda gereken hava koşulları sağlanmıyor demektir. Bu gibi durumlarda önce klima düşük seviyelerde çalıştırılır. Bu çalışma sırasında dış-iç ünite kontrol edilmeli ardından komporosör kontrol edilmelidir. Şayet bir sorun tespit edilemezse soğutucu akışkan kontrol edilmelidir.

Bu işlem sırasında tek yapmanız gereken gazı basan boru hattına bakmak. Fakat basma hattında karlanma oluşmuşsa soğutma sıvısı eksik demektir. Bu durumda yapılacak tek şey kalıyor yetkili servis çağırmak.

Aşağıdaki resimde basma hattı üzerindeki karlanma açıkça görülüyor.

Bu karlanmalar emme hattı üzerinde oluşmuşsa şunu gösterir. Gereğinden fazla soğutma sıvısı var demektir. Buna neden olan evatorden buharlaşarak atılmayan sıvının birikmesiyle oluşur. Emme hattının basıncı düşük olmasına ve tıkanmış olmasına sebep olur.

Klima Devreye Girmiyor

Klima devreye girmiyor şeklinde bir şikayetiniz varsa elektriksel arıza olma ihtimaline karşı önlem alınmalıdır. Klima kapalı ve elektrikten kesilmişse beslenme hattı kontrol edilmeli ardından avometre yardımı ile ölçüm yapılmalıdır. Klimaya enerji geldiğini ya da gelmediğini avometre ac konumuna alınır ve ölçüm yapılır. Ölçüm yaparken 220V değeri ölçülmelidir. Daha sonra klima iç ünitesinde bulunan cam sigorta avometreden buzzer konumu seçilerek kontrol edilmelidir.

Yapılan işlemler sonucunda bir netice alınmadıysa cam sigorta değiştirilmelidir. İkinci seçenek arıza yoksa ana kart üzerinde bulunan devre elemanlarına bakılmalıdır. Bu işlemde devre üzerinde yanma kararma olup olmadığına bakıyoruz. Şayet varsa teknik servise başvuruyoruz. Hiçbir sorun tespit edilmediyse kesin olmasa da klima zaman ayarlı çalışma yapması için ayarlanmış olabilir. Bu durumda cihaz kumandası ile sorun çözülebilir. Eğer yine işin içinden çıkamıyorsanız Usta Elektrik firması ile iletişime geçebilirsiniz. Mutlaka ana kart üzerinde bulunan sensörler kontrol edilmesi gerekir.

Klima İç Ünitesinde Gürültü Yapıyor

Klima içinde bazen bazı parçalar ısı değişimlerinden kaynaklı olarak gevşeyebilir. Bunun sonucunda arızalar ortaya çıkar. Çoğunlukla iç ünite içinde rahatsız edici sesler oluşur. Oysa iç üniteden hava sesi dışında başka ses çıkmamalıdır. Sebebinin altında hatalı montaj olabilir. Bu durumda montaj işlemlerinde yapılan hatayı anlamak için vidalara bakılabilir.

Sorun hala devam ediyorsa iç ünite kapağı açılıp gösterge paneline ardından elektronik kart kontrol edilmelidir. Gevşeme gibi sorunlar varsa gerekli teknik işlemler yapılmalı ve kapak kapatılmalıdır.

Başka bir gürültü sebebi enerji ileten kablolar olabilir. Önce fan motoruna bakılmalı doğru bir şekilde dönüp dönmediğine dikkat edilmelidir. Son işlem olarak hava kapaklarında sürtünme olup olmadığına bakılmalıdır.

Klimada Koku ve Su Akıtma Arızası

Klima üzerinde bazen koku olabilir ya da su akıtma ile karşılaşabilirsiniz. Bunun ilk sebebi iç ve dış ünitelerde su olmasından kaynaklı olabilir. Klima içinde bulunan buzun çözülmesi ile oluşan su dışarıya tahliye edilmesi gerekir. Eğer tahliye işlemi olmazsa birikir ve pis kokulara sebep olur.

Çözüm olarak drenaj hattına bakılmalı delik ya da sıyrıklar varsa değiştirilmeli, bağlantı gevşemesi varsa tahliye sorunlarına bakılmalıdır. Bu gibi sorunlar için Usta Elektrik firması ile gönül rahatlığıyla görüşebilir danışabilir destek alabilirsiniz.

Powered by Usta Elektrikçi|
Soru SorTelefon Et