Kettle Tamiri

Kettle (Su Isıtıcı) Tamiri

Günümüzde su ısıtmak için en ideal yol olarak kettle karşmıza çıkıyor. Baya yaygınlaşan su ısıtma ürünü çeşitli marka altında üretilmektedir. Rezistans yardımı ile su ısıtılır ve bunun yanında açama kapama anahtarı, termostat bir de sinyal vermeye yarayan lambası bulunur. Güç miktarına göre rezistans sayısı iki ya da üçe çıkabilir.

Rezistanssına Göre Çeşitleri

İki gruba ayrılır. Yüksek güç üreten ve düşük güç üreten olmak üzere.

Sıcak su bazen çok tehlikeli olabilir bu yüzden çocuklardan uzak tutulmalıdır. Dökülme tehlikesi olan dengesi zeminlere konulmamalıdır. Ürünün ihtiyaç duyduğu elektriğe toprak hattı mevcut olan 220 V’luk bir prize takılmalıdır. Aşırı güçlü bir elektriğe anında ihtiyaç duyduğu için sigorta değeri yüksek olmalıdır.

Kettle sorunlarını birlikte inceleyelim:

  • Cihazın fişi takılı olduğu çalışma adına hiç belirti vermiyor olabilir.
  • Güç kaynağına takılı olduğu zaman sigorta atabilir.
  • Kettle otomatik olarak tepki vermiyor ve su termostatı çalışmıyor olabilir.

Cihazın kablosuna bakılmalı ve eziklik, yırtılma varsa Avometreden diyot kademesi yardımıyla faz,nötr , toprak kablosunun sağlamlığı kontrol edilmelidir. Sonuç olumsuzsa kısa devre varsa kablo değişimi yapılmalıdır. Bir diğer sorun termostata giden kablolar yerinden çıkmış olabilir yerine takılmalıdır. Son olarak alt kısımda yer alan elektrik teması sağlayan tırnaklar kırılmış ise kontrol edilmeli ve yenileriyle değiştirilmelidir.

Kettle termostatı kontrol edilmesi için avometreden yararlanılır. Bunu yaparken cihaz sağa sola çevrilir. Sağ taraftayken 0 ohm değeri varsa sol tarafta da 1 değeri göstermelidir. Ya da tam tersi değerler olmalı ki sonsuz ohm değeri olsun.

Başka bir konu da rezistans sağlamlığı için 1000 Watt’lık bir ısıtıcının direnç değeri P=V 2/R formülünden R değeri çekildiğinde formül r=V 2/P olur. R=(220)2/1000 R=48,4 bu değerle eş değer ya da yakın bir değer olmalıdır. Fakat avometre hiçbir değer vermiyorsa rezistans bozulmuş maalesef değiştirilmesi gerekiyor. Daha doğru bilgi almak için Usta Elektrikçi firmasına danışmak yararlı olacaktır.

Kettlelar aşırı sıcaklıkta çalıştıkları için darbe ve ısı etkisi ile zamanla içindeki kablolar birbirine temas etmeyebilir, eriyebilir. Bu durum göz önüne alınıp kontroller yapılmalıdır. Ayrıca sıvı ile temaz eden bağlantı yerleri kısa devre yapabilir. Bu sorundan kurutma yaparak kurtulabilirsiniz. Cihaz anında tepki vermiyorsa otomatik olarak devreye girmiyorsa termostat bozulmuştur. Kablolara bakmak ve kısa devre sorununa bakmak önemlidir. Kısa devre giderilmiyorsa kablo kesinlikle değiştirilmelidir. Kablolar sağlıklıysa maalesef termostat parça değişimi yapılmalıdır.

Termostat ayarı ise ayar vidası sıkarak ya da gevşeterek yapılabilir. Ayarlar yapıldıktan sonra düğme açılır tık diye ses alırsanız düzelmiş demektir.

Ayrıca bu tür ısıtıcılarda su içerisindeki kirecin cihaz içinde birikmesi ile suyu az ısıtabilir. Kireç temizliği yapılarak sorundan kurtulmak mümkündür.

Powered by Usta Elektrikçi|
Soru SorTelefon Et